Georgia Ramon - Guatemala 70% BIO
Ověřit dostupnostProdukt Georgia Ramon - Guatemala 70% BIO z kategorie Čokolády u nás najdete od 220 Kč.
Popis
Produkt Georgia Ramon - Guatemala 70% BIO
Guatemala je nejlidnatějším státem Střední Ameriky na jihu poloostrova Yucatán. Guatemala sousedí na jihovýchodě s Hondurasem, na jihu se Salvadorem, na severu s Mexikem a na východě s Belize. Země má dvě pobřeží, úzký vstup do Honduraského zálivu, který je součástí Karibského moře, na východě a pobřeží Tichého oceánu na jihozápadě.
Družstvo DeLaSelva
Georgia Ramon je členkou družstva De LaSelva. To vzniklo na základě projektové činnosti renomované nadace OroVerde zabývající se hospodařením v tropických lesích. DeLaSelva je španělský název a znamená "z deštného pralesa".
Sierra de las Minas
Nákup čokolády Jolomijix přináší příjem domorodým komunitám Quecha na okraji národního parku Sierra de las Minas. Tato horská oblast byla již v roce 1992 uznána biosférickou rezervací UNESCO. Důvodem je zvláštní biologická rozmanitost oblačných lesů, které dosahují výšky přes 3 000 metrů - žije zde více než 885 druhů ptáků, savců, plazů a obojživelníků. Jsou také domovem quetzala, legendárního ptáka mayských bohů a guatemalského heraldického zvířete.
Kakao se zde pěstuje velmi zvláštním způsobem: v biologicky rozmanitých lesních zahradách. Kakaovníky rostou ve směsi s ovocnými a stinnými stromy. To rodinám poskytuje bohatou úrodu na desítky let, další příjem a zároveň je zachován deštný prales. Díky vlastnímu zpracování a odbytu se drobní pěstitelé stávají ekonomicky nezávislejšími a dále rozvíjejí svou soběstačnost.
Speciální kakao z Guatemaly hrálo ústřední roli již ve vyspělé civilizaci Mayů před více než 2000 lety. Jejich potomci v pohoří Sierra de las Minas pěstují tuto kulturu - a toto kakao dodnes.
Na pěstování kakaa se podílí více než 400 drobných zemědělců z národa Quecha (potomci Mayů). Kakao hrálo ústřední roli již ve vysoké kultuře Mayů a jejich potomci tuto hodnotu pěstují dodnes.
Složení: kakaová hmota Guatemala, surový třtinový cukr, kakaové máslo.
Chuťové tóny: intenzivní kakao se sladovými až ovocnými tóny, vlašský ořech.
Může obsahovat stopy ořechů a mléka.